Margarin

Margarin (Frans. margarine) — o’simlik moyi va hayvon yog’iga sut, qand, tuz, vitaminlar, bo’yovchi hamda xushbuy moddalar qo’shib tayyorlanadigan oziq- ovqat mahsuloti. Fizik xossalari, ki- myoviy tarkibi, ta’mi va to’yimliligi jihatdan sariyog’tg yaqin. M.ning qaymokli (oshxona) navi tarkibida 15,7% suv, 0,5% oqsil, 82,0% yog’, 0,4% uglevod bor, 100 g mahsulot 766 kkal be- radi. S utl i M. — yog’ning sut b-n Emulsi- yali (qaymoqli, oshxona, ekstra, limonli va b.). Pazandalik M. — usimlik moyi b-n hayvon yog’i aralashmasi (margaguse- Lin, pazandalik yog’i va b.); sut qushib yoki qo’shmay tayyorlanadi. Oziq-ovqat sanoa- tida va pazandachilikda ishlatiladi.